Genel Başkanımız Cizre Ve Nusaybin’de Sağlık Çalışanlarını Ziyaret Etti
08 Ocak 2016, Cuma

Genel Başkanımız Metin Memiş ve Genel Başkan Yardımcımız Abdülaziz Aslan, terörle mücadelenin yoğun olarak yürütüldüğü Şırnak’ın Cizre ve Mardin’in Nusaybin ilçesiyle Mardin’de görev yapan sağlık çalışanlarını ziyaret ederek, sorunlarını dinledi. 

 

Memiş, Cizre Devlet Hastanesi ziyareti esnasında, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nu arayıp, sağlık çalışanlarının sorunlarını ve isteklerini iletti. Telefon görüşmesi yapılırken görüşmeyi sağlık çalışanları da dinledi. Memiş görüşmede, sağlık çalışanlarının kendilerine sahip çıkması ve sorunlarının çözümü için çalışmasından dolayı teşekkür ettiklerini iletmesi üzerine, Bakan Müezzinoğlu da sorunları bildiklerini ve çözüm için çalıştıklarını belirterek, fedakârca çalışmalarından dolayı sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

 

 

Genel Başkanımız Cizre Devlet Hastanesi ziyareti sırasında hasta ve hasta yakınlarıyla görüşerek, çocuklarına da çeşitli hediyeler verdi. Genel Başkanımız ayrıca, Cizre’den Nusaybin’e giderken yol üstündeki İdil Çığır Aile Sağlığı Merkezi’ni de ziyaret ederek burada görev yapan sağlık çalışanlarıyla görüştü, sorunlarını dinledi.

 

KELLE KOLTUKTA GÖREV YAPIYORLAR

Ziyaretlerle ilgili bir açıklama yapan Genel Başkanımız Memiş, bölgedeki sağlık çalışanlarının büyük bir özveriyle görev yaptığını, kendisine iletilen en büyük sorunun çalışanların güvenliği ve sağlık tesislerinde konaklamak olduğunu söyledi. Şehir merkezlerinde görev yapan sağlık çalışanlarının sadece sağlık tesislerinde çalışmadığını, 112 ekiplerinin belde ve köylerden gelen çağrılara da gittiğine dikkat çeken Memiş, “Buradaki sağlık çalışanı arkadaşlarımız, tabiri caizse kelle koltukta görev yapıyorlar. Öncelikli olarak kendi can güvenlikleri, ardında da görev yaptıkları sağlık kurumlarının güvenliğinin sağlanması gerekiyor. Bu şekilde sağlık çalışanlarımız kendilerini güvende hissetmeleridir. Bunun için de bakanlığımız ve hükümetin gerekli çalışmaları yaptığını ve güvenliği sağlamada ek tedbirlerin alındığını biliyoruz.” şeklinde konuştu.

 

 

 

SAĞLIK ÇALIŞANLARINI KİMSE POLEMİK MALZEMESİ YAPMASIN

Bölgede görev yapan sağlık çalışanları üzerinden polemik yapmaya çalışanların gelip bu şartları yerinde görmesi çağrısını yapan Genel Başkanımız Memiş, “Bu bölgede görev yapan hiçbir arkadaşımız bundan dolayı şikayetçi değil. Hal böyle iken, birileri kendi siyasi söylem ve ideolojilerine destek çıkarımlarında bulunmak için çalışanlarımızı kullanmaya çalışıyor. Bunu yapanların iyi niyetli olmadığını görmemiz lazım. Bu şartlarda sağlık hizmeti sunmaya çalışan sağlık çalışanlarının hakkı ödenmez. Birçok meslek grubunun hatta bazı vatandaşların bile çatışma ortamında kurtulmak için evlerini terk ettiği yerde görev yapmak bir cesaret örneği, vatan ve millet sevgisinin göstergesidir.” dedi.

 

VALİ KOÇAK’A ZİYARET

Genel Başkanımız Mardin merkezde de bazı ziyaretlerde bulundu. Memiş, ilk olarak Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak’ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Başkanımız Memiş, bölgede görev yapan sağlık çalışanlarının hangi şartlarda görev yaptığını yerinde görmek için bu ziyareti gerçekleştirdiğini söyledi ve çalışanların talep ve beklentilerini Vali Koçak’a iletti.

Yapılan ziyaretin önemli olduğunu, sağlık çalışanlarına moral kaynağı olacağına inandığını ifade eden Vali Koçak da, bölgede yaşanan ve kendisine iletilen olumsuzlukların giderilmesi için her türlü çabayı göstereceklerini dile getirdi.

 

Genel Başkanımız Memiş ayrıca Mardin 112 Komuta Kontrol Merkezi ile Merkez Artuklu 3 No’lu Acil Sağlık İstasyonu’nu ziyaret ederek çalışanlarla görüştü.

 

SAĞLIK ÇALIŞANLARI ZİYARETTEN MEMNUN

Sağlık çalışanları ise Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş’in kendilerini ziyaret etmesi ve çalışma şartlarını yerinde görmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Bireysel olarak sorun ve talepleri iletmede yetersiz olunabileceğini belirten sağlık çalışanları, bir sendika başkanının gelmesinin kendilerine de moral desteği verdiğini ifade etti.




PAYLAŞ :