Baykan, Kars Şubesi’nin İl Divan Toplantısına Katıldı
21 Ekim 2019, Pazartesi

Sağlık-Sen Kars Şubesi İl Divan Toplantısı, Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan’ın katılımıyla yapıldı.Toplantıya Ağrı Şube Başkanı Fevzi Mağal, Iğdır Şube Başkanı Caner Tazegün ve Erzurum Şube Sekreteri Sadat Ramazan Tortum katıldı.

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, “Bizler çalışanların sorunlarının çözümünü kendimize hedef koymuşuz, bu uğurda sonuç alıncaya kadar mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

 “ÜYELERİMİZİ TATMİN ETMEYECEK BİR METNİN ALTINA İMZA ATMADIK”

Toplu Sözleşme sürecinde yaşananlarla ilgili bilgi veren Baykan, “Toplu sözleşme görüşmeleri öncesi, taleplerin belirlenmesinde titiz bir şekilde çalışarak her kesimi kapsayacak talepleri oluşturduk. Taleplerimiz gerçekçiydi, gerekçelerini ve maliyetlerini de hesapladık. Ne istediğimizi bilerek net bir tavırla taleplerimizi kazanıma dönüştürmeye çalıştık. Üyelerimizin kabul etmeyeceği bir zam oranının altına asla imza atmayız dedik. Gereğini de yaptık, bütün iyi niyet ve gayretimize rağmen uzlaşmazlık sonuçlanan bir toplu sözleşme süreci yaşadık. Üyelerimizi tatmin etmeyecek bir metnin altına imza atamazdık atmadık da. Sizlerin içerisinde olmadığı bir kazanımın olma ihtimali yok.” değerlendirmesinde bulundu.

“HAKKANİYET YERİNİ BULANA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ”

Sağlık çalışanlarının çözülmeyi bekleyen birçok sorunu olduğunu dile getiren Baykan, “Döner sermaye adaletsizliğinin son bulması gerekiyor. Bunun için gerekli çalışmaları yaptık hakkaniyet yerini bulana kadar mücadele edeceğiz. Üniversiteden eş nedeni ile Sağlık Bakanlığına geçiş, sözleşmelilerin eş tayini, icap nöbeti ücreti, görevde yükselme ve lisans tamamlama gibi sorunların tarihe karışması için mücadele ediyoruz.” dedi.

KOSKALAN: GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ

Kars Şube Başkanı Muharrem Koskalan ise yaptığı konuşmada, sorunların çözümü ve sağlık çalışanlarının yanlarında olmak için gece gündüz çalıştıklarını ifade etti.

PAYLAŞ :