Sağlık-Sen Yönetim Kurulu’ndan Teşkilat Ziyaretleri
21 Ekim 2019, Pazartesi

Sağlık-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, sahanın nabzını tutmak, şubelerle dayanışma içinde olmak ve yapılacak çalışmalara ilişkin istişarelerde bulunmak amacıyla, teşkilat ziyaretlerinde bulundu.

Türkiye genelinde gerçekleşen teşkilat ziyaretlerine genel başkan yardımcıları İdris Baykan, Mahmut Faruk Doğan, Şemsettin Karadoğan, Yusuf Dural ve Abdülaziz Aslan katıldı.

GENEL SEKRETER BAKİ, “ZİYARETLERİMİZ ARALIKSIZ DEVAM EDECEK”

Ziyaretlere ilişkin açıklamalarda bulunan Genel Sekreter Durali Baki, “Şube ziyaretlerimize aralıksız devam edeceğiz, sendikacılıkta saha, masadan çok daha önemlidir. Arkadaşlarımız yapmış oldukları teşkilat ziyaretleriyle sahadan önemli geri dönüşler alıyorlar. Bu değerlendirmeler, sorunların çözümünde takip edeceğimiz yol haritasını oluşturuyor. O nedenle teşkilat buluşmalarını önemsiyoruz” diye konuştu.

BAYKAN: YILMADAN MÜCADELEYE DEVAM EDCEĞİZ

Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Giresun, Ordu, Tokat, Amasya, Sinop, Kastamonu, Trabzon ve Rize şubelerini ziyaret etti. Ziyaretlerinde, Toplu Sözleşme görüşmelerine yönelik bilgilendirmelerde bulunan İdris Baykan, çalışanlarının sorunlarının çözümü için masada mücadele verdiklerini ve kamu çalışanlarını memnun etmeyen teklife imza atmadıklarını ifade etti. Tüm sağlık çalışanlarını kapsayan tekliflerle Toplu Sözleşme masasına oturduklarını belirten Baykan, “Tekliflerimiz gerçekçiydi, gerekçelerini ve maliyetlerini de hesapladık. Ne istediğimizi bilerek, net bir tavırla taleplerimizi kazanıma dönüştürmeye çalıştık. Kamu İşveren Heyeti ve Kamu Hakem Kurulu adaletten şaşarak tekliflerimize cevap veremedi. Ama yılmadan, mücadeleye devam edeceğiz” diye konuştu.   

DOĞAN: ADALETSİZ DÖNER SERMAYE SİSTEMİ BİR AN ÖNCE DEĞİŞTİRİLMELİ

Kayseri, Aksaray, Konya Üniversite, Yozgat, Kırıkkale, Nevşehir, Ankara Üniversite ve Ankara Bakanlık şubeleri ile buluşan Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan ise döner sermaye sisteminde yaşanan sorunlara dikkat çekti. Sağlık çalışanlarının artık döner sermaye ücreti alamadıklarını ifade eden Mahmut Faruk Doğan, “Sağlık hizmetinin en önemli mihenk taşı sağlık çalışanlarıdır. Ancak döner sermayeden haklarını alamıyorlar. Döner sermaye ödemelerinin yapılması için her geçen gün daha da adaletsizleşen bu sistem bir an önce değişmelidir. Çalışanların alın terleri ve hakları göz ardı edilmemeli.  Sağlık-Sen olarak döner sermaye sistemindeki adaletsizliğin giderilmesi için sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.    

KARADOĞAN: BİZ SORUMLU SENDİKACILIK YAPAN BİR TEŞKİLATIZ

Genel Başkan Yardımcısı Şemsettin Karadoğan, Mersin, Osmaniye, Konya Üniversite, Gaziantep Üniversite, Kahramanmaraş, Kilis ve Adıyaman şubelerini ziyaret etti. Buralarda konuşan Şemsettin Karadoğan, “Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarını çözmek için çalışıyoruz. Elbette bu sorunların çözümünde ülkenin içinde bulunduğu konjonktürü de dikkate almak gerekiyor. Ülkemizin ve milletimizin yaşadığı atmosfer belli. Biz sorumlu sendikacılık yapan bir teşkilat olarak günü kurtarma derdiyle hareket etmiyoruz. Bu nedenle verdiğimiz mücadeleyi ülkemizin beka meselesinden ayrı görmüyoruz. Yıkmayı değil yapmayı, kutuplaştırmayı değil birleştirmeyi esas alıyoruz. Ülke hepimizin. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanları, savaşta da barışta da hizmet üretiyor. O nedenle yüklerini hafifletmek, sorunlarına kalıcı çözümler üretmek gerekiyor” şeklinde konuştu.  

DURAL: SAĞLIK ÇALIŞANINA ŞİDDET TÜM TOPLUMA YAPILMIŞ SAYILIR

Manisa, Denizli, Burdur, Isparta, Antalya ve Muğla şubelerini ziyaret eden Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural ise sağlık çalışanlarına karşı artan şiddet olaylarının üzerinde durdu. Sağlık çalışanlarının kutsal bir mesleği icra ettiğini hatırlatan Yusuf Dural, şiddetin toplumun düşmanı olduğunu ifade ederek “Şiddetle mücadele, yasal ve kurumsal mekanizmalardan önce, ahlaki ve vicdani zeminlerde kendine yer bulmalıdır. Sağlık çalışanının her şeyden önce insan olduğu, can taşıdığı, onur ve izzet sahibi olduğu asla ve kat’a unutulmamalıdır. Bir hemşireye, bir doktora uygulanan şiddet, aslında tüm haslara tüm topluma yapılmıştır. Çünkü sağlık çalışanları, hastaların, milletimizin hayat güvenceleridir” ifadelerini kullandı.

ASLAN: HAVAN VE ROKET SALDIRILARINA KARŞI ÇALIŞANLAR KORKUSUZCA HİZMET VERİYOR

Genel Başkan Yardımcısı Abdülaziz Aslan ise Ağrı, Iğdır, Bitlis, Van, Muş, Bingöl, Mardin, Batman, Siirt, Elazığ ve Tunceli şubelerini ziyaret etti. Aslan, bu ziyaretlerde sağlık çalışanlarının sorunlarını dile getirerek, çözüm için hep birlikte mücadele etmenin önemine değindi. Sağlık çalışanlarının her türlü zorluğa rağmen fedakârca vatanına ve milletine hizmet verdiğini vurgulaya Aslan, Barış Pınarı Harekâtı’nda da sağlık çalışanlarının Mehmetçiğin yanında omuz omuza mücadele verdiğini belirtti. Havan ve roket saldırılarına karşın bölge de korkusuzca hizmet veren sağlık çalışanlarının göz ardı edilmemesi gerektiğini söyleyen Aslan, “Kamu çalışanları arasında en çok mağdur olan kesimi temsil den sağlık çalışanlarını memnun edecek düzenlemeler bir an önce hayata geçirilmelidir” açıklamasında bulundu. 




PAYLAŞ :