“İSTİHDAM FARKLILIĞI AYRIMCILIĞA YOL AÇIYOR”
04 Kasım 2019, Pazartesi

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, sağlık çalışanlarının farklı istihdam modelleri ile karşı karşıya kaldığını belirterek, “İstihdam farklılığı kamu çalışanları arasında ayrımcılığa yol açıyor. Farklı istihdam modellerinin uygulanması, sağlık çalışanlarını olumsuz etkilemekte, çalışma barışını bozmaktadır” dedi.

Genel Başkan Semih Durmuş, Afyonkarahisar Şubesi tarafından gerçekleştirilen İl Divan Toplantısına katıldı.

“Sağlık Çalışanı Eşitsizliklerle Sınanmamalı”

Sağlık çalışanlarının aynı görevi yaptıkları halde farklı istihdam modellerine tabi tutulduklarını dile getiren Durmuş, “ Farklı istihdam modellerinin uygulanması çalışma barışını bozduğu gibi aile yaşantısını da olumsuz etkilemektedir. Aileyi parçalayan istihdam modellerinden vazgeçilmeli,  tek bir istihdam modelinin belirlenmesi gerekiyor. Bu istihdam modeli kadrolu istihdam olmalıdır. Sağlık çalışanı eşitsizliklerle sınanmamalıdır” ifadelerini kullandı.

“Adil Bir Sistemin Kurulmasını İstiyoruz”

Sağlık çalışanlarının birçok sorunla karşı karşıya kaldığını belirten Başkan Durmuş, sorunların çözümü için her platformda mücadele ediyoruz. Konuşmasının devamında Durmuş, şunları kaydetti: “Geçtiğimiz günlerde Sağlık-Sen Stratejik Araştırmalar Merkezi (SASAM) tarafından düzenlenen Hastanelerde Performansa Dayalı Ek Ödeme Modeli Çalıştayı gerçekleştirdik. Ek ödeme sorunu ile karşı karşıya olan sağlık çalışanlarının ve uzmanların görüşlerini alarak adaletli bir döner sermaye sisteminin kurulması için ne yapılabilir, bunu tartıştık. Sahada bu sistemin mağduru olan arkadaşlarımız, çözüm önerileri sundular. Biz de bunu göz önüne alarak yeni bir model ortaya koyduk.  Bu modeli yetkililerle paylaşacağız. Amacımız adil bir sistemin kurulmasını sağlamaktır”

Şube Başkanı Hız: Bu Teşkilatla Gurur Duyuyoruz”

İl Divan Toplantısında konuşan Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdulkadir Hız ise sağlık çalışanları için mücadele etmekten gurur duyduklarını ifade ederek, “Bu teşkilat insanımız için mücadele ediyor. Onların dertlerine derman olmak için gece demeden çalışıyor. Bu teşkilat için bu insanlar için ter akıtmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Toplantıya genel başkan yardımcıları Şemsettin Karadoğan, Yusuf Dural ile Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, Muğla Şube Başkanı Özcan Çiçek ve Bilecik Şube Başkanı Süleyman Akyıldız katıldı.

PAYLAŞ :