“ÇALIŞANLARIN HAKKINI SAVUNMAK EN BÜYÜK VAZİFEMİZ”
06 Kasım 2019, Çarşamba

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, istişare ve ortak akılla hareket etmenin önemine vurgu yaparak, “Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının alın terinin hakkını savunmak en büyük vazifemiz. Sorunlar çok ama bu teşkilat, bu fedakâr insanlar olduğu sürece bizde sorunların üzerinden geleceğimize canı gönülden inanıyoruz” dedi.

Bartın Şubesinin düzenlediği İl Divan Toplantısına Genel Başkan Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan katıldı.

“Makul Teklifler Sunduk”

İl Divan Toplantısında konuşan Başkan Semih Durmuş, Toplu Sözleşme sürecinde Memur-Sen’in ve bağlı 11 sendikanın dik durduğunu belirterek “Toplu Sözleşme sürecinde Memur-Sen 11 hizmet kolu ile masadaydı. Memur-Sen üyelerinin kabul etmeyeceği bir rakama imza atamazdı, atmadı. Biz sorunların çözümü için taleplerimizi sıraladık. Türkiye gerçeklerini göz önüne alarak makul teklifler sunduk. Talep sayısını azalttık ama kapsamı genişlettik. Biz artan enflasyonu ve gelen zamlar doğrultusunda zam oranı istedik. Başkaları gibi insanların umutlarıyla oynamadık, gerçekçi rakamlar teklif ettik. Sorunları dile getiriyoruz, bunlar olmazsa olmaz diyoruz ama bürokrasi sahanın gerçeklerinden uzak. Sahanın dertlerinden habersiz olan kısır bürokrasinin engeline takıldık. Sahanın kabul edilemeyeceği rakamlara imza atmadık, üyelerimizi mağdur etmedik. Bundan sonra da mücadeleyi her alanda sürdürmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“İstişare ve Diyalog Bizleri Daha Çok Güçlendiriyor”

Sivil toplum kuruluşlarının ortak akılla hareket etmesinin çok ehemmiyetli olduğunu dile getiren Durmuş, “Sorunların üzerinden ancak istişare ve ortak akılla gelineceğine inanıyoruz. Çünkü istişare ve diyalog bizleri daha çok güçlendiriyor.  Bizim verdiğimiz mücadelenin hak ve hukuk mücadelesi olduğunu asla unutmamalıyız. Bu noktada hak, adalet, özgürlük, insanca yaşam, eşitlik gibi kavram ve değerler, mücadelemizde kilit vazifesi görmektedir. Ya işini en iyi bilen olacaksın ya da işini en iyi bilenlerle çalışacaksın” diyerek sözlerini tamamladı.

Durmuş: Kazanımların Adresi Olduk

İl Divan Toplantısında konuşan Bartın Şube Başkanı Naci Durmuş, Sağlık-Sen teşkilatının örnek sendikacılık ve sivil toplum örgütünün en güçlü temsilcileri olduğunu söyleyerek, ”Sağlık-Sen hem kazanımların adresi hem de milli iradenin ve demokrasinin güvencesi. Sorunların üzerinden ancak böyle güçlü ve azimli bir teşkilatla gelinir” dedi.

Toplantıya ayrıca Bolu Şube Başkanı Sami Yılmaz, Düzce Şube Başkanı Cihan Özal, Karabük Şube Başkanı Selçuk Taşyapar, Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara da katıldı.

PAYLAŞ :