Baki: Döner Sermaye Sistemi Acilen Değiştirilmeli
08 Kasım 2019, Cuma

Sağlık-Sen Sakarya Şubesi İl Divan Toplantısı’nda konuşan Genel Sekreter Durali Baki, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarına değindi. 

Toplantıda konuşan Baki, Toplu Sözleşme sürecinde yaşananlara dikkat çekerek, “Toplu Sözleşme masasında taleplerimizin karşılık bulmadığı bir sözleşmeyi asla imzalamayacağız dedik ve imzalamadık. Birileri, ‘bunlar gidip imzalar göreceksiniz’ diyordu. Sağlık-Sen olarak ilkeli duruşumuzdan asla taviz vermedik. Teşkilatımızın, üyelerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın talepleri karşılık bulana kadar haklı mücadelemiz devam edecek” ifadelerini kullandı.


“Döner Sermaye Sistemi Değiştirilmeli”

Döner sermaye sisteminde yaşanan adaletsizliğin sağlık çalışanlarını mağdur ettiğini dile getiren Baki, “Adaletsiz döner sermaye sistemi acilen değiştirilmelidir. Sağlık Bakanlığına tüm çalışanları memnun edecek olan çalışmayı sunduk. Döner sermaye de olan adaletsiz dağılımdan sağlık çalışanlarımız büyük kayıplar yaşamaktadır. Bu kayıpların giderilmesi için bir an önce döner sermaye sisteminde köklü değişiklikler yapılmalıdır” diye konuştu.

Şube Başkanı Sönmez: Sağlık Çalışanlarının Yanındayız

Sakarya Şube Başkanı Abdullah Sönmez ise yaptığı konuşmada, Sakarya’daki çalışanlarının sorunlarını gündeme getirerek, “İlimizde nüfus artışı oranı artarken sağlık çalışanı oranında artış olmaması sağlık çalışanlarının iş yükünü arttırmaktadır. Bunun yanında adaletsiz döner sermaye dağılımı da sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonunu düşürmektedir. Bu tür mağduriyetlerin takipçisi olmaya ve sağlık çalışanlarımızın yanında olmaya her zaman olduğu gibi devam edeceğiz” dedi.

 

 

PAYLAŞ :