“ŞİDDETİ ÖNLEYECEK TEDBİRLER ALINMALI"
08 Kasım 2019, Cuma

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, şiddetin sağlık çalışanları için en büyük sorunlardan biri olduğunu belirterek, “Şiddeti önleyecek tedbirler alınmalı. Bu konuda Sağlık-Sen olarak her alanda mücadele veriyoruz.   Vatandaşlarımızın sağlığı için kutsal bir görevi icra eden sağlık çalışanları şiddetle karşı karşıya kalmamalı” dedi.

 Diyarbakır Şubesinin düzenlediği İl Divan Toplantısına Genel Başkan Semih Durmuş, Genel Sekreter Durali Baki ve Genel Başkan Yardımcıları Mahmut Faruk Doğan, Şemsettin Karadoğan ve Abdülaziz Aslan katıldı.

“Birçok Sorun Çözüm Bekliyor”

Başkan Semih Durmuş, Toplu Sözleşme sürecinin bitmesine rağmen mücadelelerinin bitmediğini dile getirerek, “Başkan Semih Durmuş, Toplu Sözleşme sürecinin bitmesine rağmen mücadelelerinin bitmediğini dile getirerek, “Toplu Sözleşme sürecinde yaşananlar bizim canımızı acıtmaktadır. Biz masaya otururken 5 milyon kişi adına oturuyoruz. Masada hakkımız olan talepleri dile getirdik. Taleplerimiz makuldü ama karşımızda kısır bir bürokrasi ile karşılaştık. Biz sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının alın terinin hakkını almasını istiyoruz. Birçok sorun çözüm bekliyor. İcap nöbetinden döner sermaye adaletsizliğine ve lisans tamamlamaya kadar çözüm bekleyen sorunlar için mücadele ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 “Adalet Yerini Bulsun

Döner sermaye sisteminin yenilenmesi gerektiğini kaydeden Durmuş, acilen yeni bir sistemin kurulması gerektiğinin altını çizdi. Durmuş devamında şunları kaydetti: “Adil ve adaletli döner sermaye sistemi hazırlansın ve adalet yerini bulsun. Sağlık-Sen yönetimi olarak en büyük stratejimiz olarak döner sermaye sisteminin değiştirilmesini belirledik. Bunun için her alanda mücadeleyi sürdürüyoruz.  Bizim mücadelemiz hakkın ve adaletin yerini bulması.”

“Şiddet En Büyük Sorunumuz Haline Geldi”

Sağlık çalışanlarına karşı şiddetin sorunların başında geldiğini ifade eden Başkan Durmuş, “Bugün bir kadın hemşireyi bir erkek hasta yakını darp edebiliyor. Şiddeti önleyecek tedbirler alınmalı. Bu konuda Sağlık-Sen olarak her alanda mücadele ediyoruz. İnsanların sıhhati için mücadele veren sağlık çalışanları şiddetle karşı karşıya kalmamalı. Şiddete karşı başlattığımız mücadele şiddet engellene kadar devam edecek” diyerek sözlerini tamamladı.

Şube Başkanı Ensarioğlu: Sorunlar Çalışma Barışını Bozuyor

Toplantıda konuşan Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, birçok sorunla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, “Sahada birçok olumsuzlukla karşılaşıyoruz. Bu sorunlar çalışma barışını bozuyor. Ama bu teşkilat olduğu sürece sorunların üzerinden hep birlikte geleceğiz” dedi.

Toplantıya ayrıca Ağrı Şube Başkanı Fevzi Mağal, Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Erdal Bolatçı, Ankara 6 No’lu Şube Başkanı Umut Gümüşay, Ankara Üniversite Şube Başkanı Ercan Öztürk, Aydın Şube Başkanı Abdülbaki Karaer, Bartın Şube Başkanı Naci Durmuş, Batman Şube Başkanı Maruf Yalçın,  Denizli Şube Başkanı Metin Yüksel Koçoğlu, İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, Karabük Şube Başkanı Selçuk Taşyapar, Kars Şube Başkanı Muharrem Koskalan, Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Öz, Kocaeli Şube Başkanı Erdal Yıldırım, Osmaniye Şube Başkanı Muhittin Çenet, Siirt Şube Başkanı Vesim Eviz, Yalova Şube Başkanı İbrahim Oktay, Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara ve İzmir 1 No'lu Şube Başkan Yardımcısı Özgür Karagöz katıldı.

PAYLAŞ :