SAĞLIK-SEN BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISI YAPILDI
02 Nisan 2020, Perşembe

Video Konferans yöntemiyle yapılan Sağlık-Sen Başkanlar Kurulu Toplantısı’nda konuşan Genel Başkanı Semih Durmuş, “Sağlık çalışanlarının ve yakınlarının ihtiyaçlarını karşılamak üzere Sosyal Destek Birimi kurduk” dedi.

Sağlık-Sen 6 Dönem 4. Başkanlar Kurulu Toplantısı Video Konferans yöntemiyle yapıldı. Memur-Sen Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş yaptı. Durmuş, COVİD-19 Pandemisi ile gece gündüz mücadele eden sağlık çalışanları için iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin çalışma koşullarının oluşturulması gerektiğinin altını çizdi.

“Riski Azaltacak Önlemler İçin Çalışıyoruz”

COVİD-19 pandemisinin Türkiye’de görüldüğü günden bu yana çalışmaları hızlandırdıklarını dile getiren Durmuş, “Bu noktada ülkemizde ilk vakanın görüldüğü gün Sağlık-Sen olarak Covid-19 ile birebir mücadele eden sağlık çalışanlarımız için alınması gereken tedbirlerin neler olduğunun belirlenmesi ve bu tedbirlerin acil bir şekilde hayata geçirilmesi adına oluşturduğumuz Koronavirüs Kriz Koordinasyon Kurulu’muz çalışmalarını sürdürüyor. Kurulumuz, sağlık çalışanlarımızın bu olağanüstü durumda onları koruyacak önlemlerin alınması ve riski en aza indirgeyecek çalışmalar yapmaktadır. Bu çalışmalar yapıldı ve yapılamaya devam ediyor” açıklamasında bulundu.  

“Mücadelemiz Sağlık Çalışanlarına Destek Vermek”

Koronavirüs pandemisi ile mücadelede sağlık çalışanlarının en riskli grup olduğunu söyleyen Durmuş, onların ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla Sosyal Destek Birimi kurduklarını ifade etti. Birimle ilgili bilgi veren Durmuş, “Öncelikle vefat eden sağlık çalışanlarının ailesinin her türlü ihtiyacını karşılayacağız. COVİD-19 servisleri, aciller, ASM, ASH ve acil sağlık istasyonlarına takviye besin desteği sunacağız. Salgınla mücadeleden olumsuz etkilenen sağlık çalışanlarına psikolojik destek sunarak rehabilite olmalarını sağlayacağız. Bu ihtiyacı, alanında uzman olanlarla sağlayacağız.   Genel merkezimiz ve 97 şubemiz tüm çalışmaları titizlikle yürütecek. Tek gayemiz var; sağlık çalışanlarımızın yükünü hafifletmek, mücadelelerinde onlara güç kuvvet olmak, yalnız olmadıklarını hissettirmek” ifadelerini kullandı.

Toplantıya Sağlık-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri ve şube başkanları katıldı.

PAYLAŞ :