Sorun ve Talepler, Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu’nda
12 Mayıs 2020, Salı

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu üyesi Necdet Ünüvar’ı ziyaret ederek, sağlık çalışanlarının sorun ve taleplerini paylaştı.

Çankaya Köşkü'nde gerçekleşen ziyarette, Genel Başkan Semih Durmuş’a, Genel Sekreter Durali Baki ile Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural da eşlik etti.

Ziyarette, özellikle mevcut döner sermaye uygulaması üzerine görüş alışverişinde bulunulurken, Sağlık-Sen heyeti, ilgili yönetmeliğin bir an önce değiştirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Ziyarete ilişkin bilgi veren Durmuş, şunları söyledi: “Verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Başta döner sermaye adaletsizliği olmak üzere pek çok sorunu paylaştık. Sorunlar, sağlık çalışanlarının yükünü artırıyor. Bir an önce çözüme kavuşmaları gerekiyor. Çalışanların alın terinin karşılığını alacağı, hakkaniyetli ve adaletli döner sermaye yönetmeliği bir an önce hazırlanmalı. Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı da içinde bulunduğumuz süreç dikkate alınarak, sınavsız yapılmalı. Hizmetli kadrosunda bulunan arkadaşlarımıza, fiilen memur kadrosundakilerin işleri yaptırılıyor. Bu arkadaşlarımızın memur kadrosuna geçirilmeleri şart. Lisans tamamlama hakkından 2014 sonrası mezunlar da yararlanmalı.  3600 Ek Gösterge hususunda da geçmişte verilen sözleri hatırlatıp, tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak bir düzenleme çıkarılmasını istedik.”

Ünüvar: Elinizden Geleni Yapıyorsunuz

Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu üyesi Necdet Ünüvar ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Sağlık çalışanlarımızın hakları ödenmez. Onların hak ettikleri mali, sosyal ve özlük hakları elde etmeleri için siz de sendika olarak elinizden geleni yapıyorsunuz. Gündeme getirdiğiniz sorun ve talepleri, Kurul gündemine taşıyacağım” dedi.

PAYLAŞ :